Blut na de vakantie: zo vul je je rekening weer aan!

12 september 2024 Leestijd: 3 minuten

In de zomermaanden is het niet gek om wat meer geld uit te geven dan elke andere maand. Een Aperol Spritz op het terras, spebi in plaats van een normaal pilsje, tóch nóg even een weekend weg en liever eten bestellen dan zelf koken in 30 graden: we zijn er allemaal schuldig aan. Ook niet zo gek dus dat je bankrekening dan net zo rood kleurt als een glas kasteel rouge. Is de optelsom van jouw uitgaven afgelopen zomer nou ook zuur tegengevallen? En betalen die verplichte zelfgeschreven boeken van die ene professor zichzelf niet? Dan geven we jou dé tips om je rekening weer op de rit te krijgen voor het nieuwe collegejaar! 

Waar Blijven De Centen Van Studenten
  1. Vind een flexibele bijbaan 

    Natuurlijk heb je hier zelf ook al wel eens aan gedacht: een bijbaan tijdens je studie. Maar vaak is het tóch niet te combineren met je rooster of willen ze dat je 40 uur per week knalt voor een parttimefunctie. Gelukkig is dat bij SUSA niet het geval. Wij hebben flexibele bijbanen waarbij jouw studie altijd op nummer 1 blijft staan! Geen gedoe, gewoon lekker bijverdienen wanneer het jou uitkomt én wekelijks uitbetaald worden. Check onze bijbanen hier en make it count! 

      

  2. Maak een maand- of weekbudget 

    Na de uitgavenkoorts van de zomer is het tijd om weer controle te krijgen over je financiën. Begin met het maken van een overzicht van je uitgaven en bepaal op welke gebieden je kunt besparen. Gelukkig zijn er verschillende apps, zoals Dyme en MoneyWiz, die je daarbij kunnen helpen. Ook veel internetbankieren apps, zoals die van de Rabobank, bieden tegenwoordig handige tools om je uitgaven in de gaten te houden!

      

  3. Terrassen in september? Check je budget! 

    De nazomer begint langzaam af te lopen, maar ook in september zijn er genoeg terraswaardige dagen! Met je eerder gemaakte budget kun je financieel verantwoordelijk op het terras gaan zitten, zo weet je voor je eerste drankje al aan welke grens je je moet houden. Een handige tip: zet een deel van je geld tijdelijk op je spaarrekening, zo zorg je ervoor dat je niet meer uitgeeft dan je hebt gepland! 

      

  4. Je spullen zijn geld waard 

    Is jouw bankrekening leeg maar puilt je kledingkast uit? Je spullen zijn meer waard dan je denkt! Denk aan boeken uit je eerste jaar, kleding die je niet meer past, meubels die je niet gebruikt en ga zo maar door. Deze regel werkt natuurlijk ook andersom: meubels, boeken en dergelijke kan je makkelijk overkopen via Marktplaats, Vinted of een kringloop in de buurt! Zo bespaar je heel wat geld én maak je een ander ook blij. 

      

  5. Samen delen = zelf besparen 

    Door slim te delen met huisgenoten, collega's of vrienden kan je flink besparen. Abonnementen afsluiten voor meerdere personen is namelijk vaak voordeliger dan voor één. Samen koken is ook een slimme oplossing: je kunt bijvoorbeeld kruiden gezamenlijk aanschaffen en profiteren van stapelkortingen in de supermarkt. Zo ben je minder kwijt en haal je meer uit je geld!