Waarom jij een bijbaan moet hebben in je studententijd!

26 augustus 2024 Leestijd: 4 minuten

Als student heb je een hoop aan je hoofd: colleges, tentamens, borrels, familieverplichtingen, sporten en wie weet wat allemaal nog meer. En hoewel het misschien nu al lastig lijkt om alle ballen omhoog te houden, kan het nemen van een bijbaan jouw studententijd juist relaxter maken! ‘Maar eh, ik heb het al zo druk, waarom zou ik dan óók nog een bijbaan nemen?’ horen we je al denken. Nou, een bijbaan levert je niet alleen extra geld op, maar brengt je nog veel meer voordelen! 

SUSA Fotografie2024 36

Money, money, money!

Laten we dan meteen beginnen met het meest voor de hand liggende: de knaken! Studeren (en vooral het leven dat daarbij hoort) is ontzettend duur. En hoewel Ome DUO, de basisbeurs of wellicht een bijdrage van je ouders je al aardig op weg helpen, houd je op wonderbaarlijke wijze toch altijd aan het einde van je geld nog een stukkie maand over. Flink balen als je daardoor een avondje uit met je maten moet skippen, die nieuwe sneakers moet laten liggen, of leeft op €1 noedels en kraanwater. Met een bijbaan zorg je ervoor dat jij óók aan het einde van de maand kunt genieten van leuke activiteiten met je vrienden, jezelf kunt treaten na het halen van een tentamen en maaltijd thuis kunt laten bezorgen als je brak bent. En effe heel eerlijk: wie wil dat nou niet?

Plannen? Easy peasy lemon squeezy!

Hoewel lekker bankhangen met je huisgenoten en het nieuwe seizoen van ‘B&B vol liefde’ bingen als muziek in de oren klinkt, brengt het je in je studentenleven niet echt verder. Want die tentamens leren zichzelf niet en helaas komen er geen kabouters om jouw huistaak te doen. Met ingeplande werkshifts leer je beter plannen en prioriteiten stellen.  In de ochtend werken, daarna je huistaak fiksen, huisboodschappen doen en dan nog je werkgroep voorbereiden voor morgen –  wedden dat je niet wist dat je zoveel gedaan kon krijgen op één dag? Natuurlijk verdien je daarna dan ook een beloning: de nieuwste aflevering van B&B vol liefde na het eten! En dat is zoals Els zou zeggen, niet leuk... Maar HEEL leuk! 

Skills for life

Naast dat een bijbaan je knaken en structuur brengt, helpt het ook ontzettend bij je persoonlijke ontwikkeling. Zo leer je een hoop skills die later van pas komen als je een grote-mensen-baan zoekt. Denk bijvoorbeeld aan skills als timemanagement, samenwerken met verschillende soorten mensen, klantvriendelijkheid, verantwoordelijkheid nemen en nauwkeurig te werk gaan. Bovendien staat werkervaring supergoed op je cv! Werkgevers weten namelijk als geen ander hoe druk het studentenleven is en als jij met een hoop werkervaring op je cv komt solliciteren, laat jij zien dat jij een ontzettend gemotiveerde student bent. Zo sta jij gelijk 3-0 voor op studenten die nog nooit hebben gewerkt. Chill, niet?

Netwerken

Een bijbaan is ook dé manier om je netwerk uit te breiden. Want op je werk ontmoet je verschillende collega’s, klanten en misschien zelfs toekomstige werkgevers. En ja, zo'n netwerk komt jou later zeker goed van pas. Want misschien heb je dankzij je bijbaan wel al een voet tussen de deur bij een bedrijf waar je na je studie fulltime wilt werken of leer je iemand kennen die je helpt aan een stageplek of traineeship. Dat maakt de toekomst opeens een stuk minder stressvol, toch? 

Kiezen

En dan ligt de bal bij jou: ga je het hele internet afspeuren naar die perfecte bijbaan? Klinkt als een flinke klus dus we helpen je graag een handje. Een bijbaan via SUSA betekent namelijk al een flinke dosis voordelen. Zo regelt SUSA dat jij het maximale uit je studententijd kunt halen mét een bijbaan: 

  • Werken wanneer JIJ wiltWerken via SUSA is flexibel. Jij plant je werkdagen wekelijks in, precies zoals het in jouw wisselende rooster past. Van 8 tot 16 (of meer) uur per week. Een echte BIJbaan dus! 
  • Met andere studenten: Collega’s zijn minstens net zo belangrijk als het werk zelf. Daarom regelen wij dat jij werkt in een groot team van medestudenten. Wel zo gezellig! 
  • Lekker uitbetaaldStudent zijn is niet goedkoop. Dat weten wij als geen ander. Daarom krijg je van ons een goed salaris dat wekelijks op je rekening verschijnt. 
  • Zonder gezeik: Werken zonder gezeik. Klinkt heerlijk? Vinden wij ook. Bij SUSA regel je daarom alles lekker online in onze slimme systemen. Bijvoorbeeld via onze App! 

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast en klaar om het maximale uit je studententijd te halen? Check dan hier onze bijbanen en haal het maximale uit jouw studentenleven! Of meld je aan voor Join SUSA en ontvang bijbanen die voldoen aan jouw voorkeuren op je digitale deurmat!