Hier drink je de goedkoopste biertjes van Nederland

29 juli 2024 Leestijd: 3 minuten

Ben je nog optimaal aan het genieten van jouw vakantie en zoek je een plek waar jij je dorst kunt lessen zonder je bankrekening leeg te trekken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Want aangezien het op 2 augustus de internationale dag van het bier is, zochten wij de goedkoopste plekken in de grootste studentensteden van Nederland voor jou uit! Dus, lees snel verder en ontdek waar je tijdens je vakantie kunt genieten van een lekker biertje voor een prikkie!

Bier Uit Tap

Wie niet rijk is, moet slim zijn

Als student heb je vaak geen dikke portemonnee en kun je elke cent goed gebruiken voor je drukke en gezellige studentenleven. Die stijgende terrasprijzen zijn dan ook een flinke domper. Maar geen zorgen, we hebben goed nieuws! Want voor de goedkoopste terrassen moet je in Leeuwarden, Breda of Amersfoort zijn. Woon jij nou niet in één van deze steden? Geen probleem, want met je studenten-OV ben jij hier binnen no-time én reis je gratis 😉 Wist je dat Utrecht, Amsterdam en Den Haag de duurste terrassen blijken te hebben? Maar geen reden voor paniek! Want ook in deze steden bestaan er nog redelijk goedkope terrassen!  

UUUUUU

Utrecht wordt gezien als één van de grootste studentensteden van Nederland en staat bekend om gezellige kroegen met een studentikoze sfeer. En hoewel de prijzen de afgelopen jaren jammer genoeg ook in Utreg ons stadsie zijn gestegen, kun je als student toch op een hoop plekken voordelig pilsen! Echte aanraders zijn dan ook zeker: 

  • Café-Restaurant West en Fort Lunet IV: waar je een goudgele rakker voor maar liefst €2,50 kunt bemachtigen.  
  • Klein Berlijn: je bent een dief van je eigen portemonnee als je voortaan jouw biertjes hier niet drinkt voor €3,- voor een vaasje 
  • Café Jan de Winter: ook een dikke aanrader met €5,- voor een halve Leo! 

Amsterdisco

In onze levendige, maar vooral toeristische hoofdstad kunnen de terrasprijzen ongelofelijk hoog worden. Toch is dit absoluut geen reden om een middagje terrassen met jouw maten in deze grachtenstad over te slaan:

  • Bij cafés zoals Sluyswacht, 't Monumentje, Buhrs, Pilsvogel, Helmers en de Zon vind je naast een hoop gezelligheid ook bieries tussen de €3,- en €4,-!  

  • Zit je echt krap bij kas, maar kan jij wel genieten van een pilsemannetje? Dan vind je bij Tapmarin een heerlijk koud biertje voor maar liefst €2,50. Zo kun je toch genieten van het bruisende stadsleven zonder een fortuin uit te geven. Is dat even lekker! 

Agga centje

Hoewel de Hofstad bekend staat om de hoogste terrasprijzen van Nederland, kun je gerust ademhalen. Want wie een bezoekje brengt aan deze stad, kan gelukkig nog genieten van relatief goedkope biertjes! Zelfs in het centrum vind je nog bieries voor een redelijke prijs.  

  • De Zwarte Ruiter: hier betaal je gelukkig maar €3,60 per biertje;
  • Rootz en The Fiddler en hier maar €3,80! Dat valt toch mee wanneer Ome Duo weer eens is langs geweest, niet? 

Wil jij gewoon kunnen neer ploffen op het eerste beste terras zonder je zorgen te hoeven maken om de prijzen van pils? Check dan onze bijbanen en geniet zonder zorgen van ijskoude biertjes op het terras!