Dit zijn de beste AI tools voor studenten van 2024

5 augustus 2024 Leestijd: 3 minuten

AI is hot en happening! De technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en ontwikkelt zich razendsnel. Van je scriptie schrijven tot uitzoeken hoe je belastingaangifte moet doen, tot het schrijven van een 21-diner speech: studentenland draait op volle toeren met AI. En net zoals het studentenleven, gaan de ontwikkelingen van AI ook als een speer. Ben je het overzicht kwijt? Welke tools zijn handig waarvoor? En welke updates zijn er geweest? In deze blog geven we je een recap van welke AI-tools jij niet mag missen! 

Susa Lowres Webshoot 47

AI in je studie: slimme tools en hulpjes

De tijd dat AI alleen maar slim kon schaken en jij Wikipedia gebruikte om je essays te schrijven, hebben we achterwege gelaten. AI is nu je beste studiemaat waar je ab-so-luut niet meer zonder kunt. Nooit gebruikt? Dan mis je echt de boot. Hier zijn volgens ons dé tools die je niet kunt missen: 

  • ChatGPT: de GOAT van AI, die sneller dan het licht (oke, niet zo snel, maar wel echt heel snel) menselijk-achtige antwoorden geeft op vragen waar jij urenlang op loopt te broeden. Ben jij dus aan het studeren en op zoek naar hoe een bepaalde theorie ook alweer in elkaar zat of wil je na al die jaren toch weten hoe je het beste alle coupletten van het Wilhelmus kunt leren? Grote kans dat ChatGPT jou hier een duidelijk antwoord op kan geven. Dus niet meer eindeloos Googlepagina’s afstruinen in de hoop dat je antwoord ertussen zit, maar gelijk een doelgericht antwoord! Hoe lekker is dat? 
  • Grammarly: met deze tool zorg jij dat je essays en scriptie helemaal foutloos geschreven zijn. De tool helpt je met grammatica, stijl en zelfs de toon van je tekst. Geen stress meer over lastige taalregels dus! 
  • Jasper: doe je een creatieve studie? Dan is dit de go-to tool voor jou! Of je nu een blog moet schrijven, social media post wilt maken of een presentatie nodig hebt, Jasper helpt je snel met toffe ideeën en teksten. 
  • Quizlet: gebruik AI-gegenereerde flashcards en leer daardoor sneller én effectiever. Perfect om die lastige stof te stampen. 

AI als je digitale huisgenoot

En nu denk je misschien: maar kan ik AI dan alleen gebruiken voor studeren en teksten schrijven? Nee, zeker niet! DALL-E 2 is een van de tools waarmee je alle afbeeldingen kunt maken die je zelf maar wil. Het is heel makkelijk. Net zoals bij ChatGPT voer je een tekst in waarin je beschrijft wat voor soort afbeelding je wil. En voilà! Jouw afbeelding van je dromen is gemaakt. Ook kan je invullen in wat voor stijl je de afbeelding wil en wat voor details er aanwezig moeten zijn. Een perfecte manier om een meme te maken van je huisdier, of om een voorpagina van je volgende paper op te leuken!  

 

Naast DALL-E 2, biedt ChatGPT ook buiten je studie om een hoop uitkomsten! Geen zin om na te denken over wat je moet koken? Gooi de ingrediënten die je in huis hebt in ChatGPT en laat er een heerlijk recept uit rollen. Of wat dacht je van vakanties plannen? Sinterklaasgedichten bedenken? Een spaarplan opstellen? Goed voorbereiden op je sollicitatie? ChatGPT helpt je als digitale huisgenoot op weg! 

Een kijkje in de glazen bol

Wat staat ons te wachten met AI in de toekomst? Waarschijnlijk een heleboel dingen waar we nu nog niet eens van kunnen dromen. De grootste bedrijven zijn volop bezig met AI-ontwikkelingen. Zo heeft Apple hun eigen versie van AI, Apple Intelligence, aangekondigd. Wil je je eigen emoji maken in Genmoji, snel foto’s photoshoppen, Siri je avondeten laten bepalen, je teksten op spelfouten laten controleren, afbeeldingen genereren in Imagine Playground, of berekeningen in je eigen handschrift laten maken? Het zit er allemaal aan te komen! 

 

Maar Apple is niet het enige bedrijf dat investeert in AI. Google heeft ook spannende dingen in de pijplijn. Binnenkort krijgt Google Maps een AI-update. Moet je van Utrecht Centraal naar je uni lopen? Vraag de route op en je krijgt deze in 3D te zien. Zo kun je elke afslag mentaal voorbereiden. 😉 En dat is nog niet alles: Google zal ook het verkeer en de weersomstandigheden kunnen inschatten afhankelijk van je vertrektijd. Ideaal, toch? Eén ding is zeker: AI heeft in de toekomst genoeg voor ons in petto! 

 

Niet wachten op de toekomst, maar nu al je bankrekening willen spekken? Check dan hier onze bijbanen en solliciteer snel!