AI als study buddy
Het maakt eigenlijk niet uit welke studie je doet, er is voor elke student een AI die kan bijspringen in moeilijke tijden. Zit jij te stressen voor een statistiek tenta of misschien voor een kunstopdracht? Moet je elk bot in het menselijk lichaam kennen? Er zijn gelukkig overal tools voor om je vooruit te helpen én zo het maximale uit je tijd te kunnen halen!
- ChatGPT: natuurlijk beginnen we met de eindbaas der AI. Bijna elke student maakt al gebruik van ChatGPT en als je dat nog niet doet: you’re missing out!! Waar ChatGPT in z'n early days nog een beetje traag kon zijn of overbelast, is dat nu zeker niet meer het geval. Op elke vraag heeft deze bot wel een antwoord: laat je helpen met je scriptie, tentamenvragen bedenken, essays beoordelen en nog veel meer. Daarnaast is ChatGPT ook geweldig voor je persoonlijke leven! Niks is te gek, van recepten tot gymroutines en van bierbrouw instructies tot de beste backpackroute door Thailand.
- Gemini: een andere AI-tool die zijn plekje heeft veroverd de afgelopen tijd is Gemini. Want deze alleskunner help jou op weg met het maken van diepgaande analyses, onderzoekssamenvattingen en zelfs met het oplossen van complexe wiskundige sommen. Daarnaast maakt de integratie met Google-services het dé redder in nood voor studenten die veel werken met Google Docs, Sheets of Slides. Dus, heb jij hulp nodig bij het maken van studie-opdrachten of het tackelen van lastige wetenschappelijke artikelen? Dan is Gemini het antwoord!
- Vizly: voor de statistiek haters onder ons (wie niet) is er Vizly! Deze handige tool kan je uit de brand helpen door je SPSS-data te verwerken en visualiseren. Soms zal je helaas toch wat zelf moeten doen maar Vizly kan je zeker op weg helpen! Histogrammetje nodig? No problemo.
- ChatPDF: ben je een scriptie of wetenschappelijk artikel aan het lezen, maar voelt het alsof je Chinees probeert te ontcijferen? Met ChatPDF kan je PDF-bestanden uploaden en meteen vragen stellen over de inhoud. Ideaal als je snel een samenvatting nodig hebt of bepaalde termen niet snapt. Geen eindeloos gescroll meer door lange papers, maar snel en efficiënt antwoorden krijgen!
- PDFtoBrainrot: moet je door een eindeloze lijst aan wetenschappelijke papers, scripties of onderzoeksverslagen heen ploegen en verlies je de moed na pagina 3? PDFtoBrainrot is here to save you. Deze tool combineert het beste van samenvattingen en AI-gebaseerde Q&A's. Je kunt niet alleen snel inzicht krijgen in complexe teksten, maar ook je "brainrot" voeden door alles hapklaar en begrijpelijk te maken. Voor iedereen die wel eens worstelt met te veel tekst in te weinig tijd: je nieuwe beste vriend!
- Grammarly: heb je je analyses geklaard en is het tijd om je tekst te gaan schrijven? Met tools zoals ChatGPT kun je aan de slag met een opzet en wat inspo voor de inhoud, maar toch zul je zelf ook aan de tekst moeten werken. Ben je nou bang dat je Nederlands (of Engels) skills nog wel een dubbelcheck mogen? Dan moet je Grammarly inschakelen! Deze tool verbetert je spelling en zelfs ook je stijl en tone of voice. Nooit meer nadenken over ‘t kofschip dus! 😉
- Jasper: ben je meer een creatieveling dan van de cijfertjes en teksten? Ook aan jou is gedacht! Met Jasper kun je inspiratie opdoen en opzetjes krijgen voor de leukste crea projecten, marketingcampagnes en alles waar je maar aan kan denken. En die presentatie die je al 2 weken uitstelt kan Jasper ook voor je in elkaar flansen!
- Quizlet: moet je voor je tentamen ongeveer 200 pagina’s aan stof stampen? Dat klinkt natuurlijk vrijwel onmogelijk. Daar komt Quizlet in het spel! Door de stof in hapbare stukjes op te delen en in leuke quiz kaartjes te toveren kan jij in no-time die SV helemaal in je koppie opslaan. Een soort flashcards dus maar dan zonder dat je hand afsterft tijdens het maken ervan!
- Google NotebookLM: maak jij altijd jouw samenvattingen in Google Docs, maar wil je het net een tikje slimmer aanpakken? Gebruik dan Google NotebookLM! Deze tool kan samenvattingen, slimme zoekfuncties en zelfs automatische koppelingen naar gerelateerde onderwerpen maken. Daarnaast kun je vragen stellen over je eigen documenten en er als het ware over chatten, waardoor je de stof beter begrijpt. Ben jij iemand die liever luistert dan leest? Dan heeft deze tool een fantastische feature: hij kan je tekst omzetten in een soort podcast, waarin twee AI-gegenereerde hosts jouw samenvatting bespreken. Klinkt top, toch?