Makkelijke kippensoep
Wanneer je toch een griep te pakken hebt, dan kun je het beste deze makkelijke kippensoep voor jezelf (laten) maken. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat dit soort soep echt werkt bij griep en verkoudheid. Het is dus niet alleen een wijsheid van oma! In kippenvlees zit een eiwit dat als anti-oxidant aan het werk gaat in je lichaam en zo giftige stoffen verwijdert. Daarnaast werkt het bij het onderhouden van het immuunsysteem.
Wat heb je nodig voor een grote pan
- 30 gram boter of kokosolie
- 2 stukken kipfilet
- Tomatenblokjes in blik
- Maggi Smaakmaker kippensoep (dit is een soort bouillonpoeder in een rechthoekig doosje en is te vinden bij het soep- en bouillon vak in de supermarkt
- Kippenbouillonblokje
- 2 liter gekookt water
- 1 grote winterpeen
- 1 grote prei
- Het sap van een citroen
- Ongeveer 75 gram vermicelli of in stukjes gebroken spaghetti
- Optioneel: handje vers gehakte peterselie
Bereidingswijze
Snij de kipfilets in kleine stukjes, ongeveer zo groot als een dobbelsteen. Smelt de boter of kokosolie in een grote soeppan en bak de stukjes kip 1 minuut. Roer de tomatenblokjes door de kip en schenk het water erbij samen met de Maggi Smaakmaker kippensoep en het bouillonblokje. Breng aan de kook.
Snij ondertussen de winterpeen in kleine blokjes ter grote van een Smintje. De blokjes wortel kunnen in de pan en het geheel mag ongeveer 10 minuten doorkoken op een lager pitje. Wanneer de kooktijd verstreken is mag de, in dunne ringen gesneden, prei samen met de vermicelli of gebroken spaghetti bij de soep. Laat het geheel nog eens 10 minuten doorkoken. Vlak voor het serveren voeg je het citroensap en de fijn gesneden peterselie bij de soep. Eventueel kun je de soep nog verder op smaak brengen met peper en zout.